Bästa rawfoodbollarna med pistage – och kokostopping!

Jag tycker ändå att jag faktiskt kan, helt utan att skryta, kalla mig lite av en expert på rawfoodbollar (nyttiga chokladbollar, utan tillsatt socker), efter alla dessa år av experimenterande i köket!

Dock brukar jag alltid improvisera fram bollarna när jag bakar, och jobbar utifrån det jag har hemma i skafferiet, men idag skrev jag faktiskt ner receptet så ni kan få ta del av dessa ljuvlingar! Så goda med pistagetopping… Jaja, varsågoda.

Fria från gluten, vitt socker och laktos. Veganvänliga! Och himmelska. Yup.

rawfoodbollar

Bästa rawfoodbollarna!

Du behöver:
1 dl mandlar
200 gram dadlar (1 paket)
1 tsk vaniljpulver
En nypa flingsalt
1 dl kakao
1 dl riven kokos
2-3 msk kokosolja
3 msk jordnötssmör
1 msk honung (eller agavesirap för vegan)
2-3 msk vatten

Topping:
1 dl pistagenötter
1,5 dl riven kokos
En nypa flingsalt

Gör såhär:
1. Mixa mandlarna i en matberedare/mixer till mjölliknande konsistens.

2. Häll i dadlarna och mixa detta tillsammans med mandel”mjölet”.

3. Häll i resten av ingredienserna förutom vatten och mixa en stund till en finkornig massa.

4. Häll i vattnet och mixa en stund till. Nu ska det blivit till en ”geggig” massa.

5. Mixa pistagenötterna tillsammans med kokosen till en finkornig blandning.

6. Rulla och forma till bollar till valfri storlek och rulla i pistage/kokos-toppingen.

rawfoodbite

Lycka till!

/Kitty

5 reaktion på “Bästa rawfoodbollarna med pistage – och kokostopping!

  1. Hej!
    Tack för många spännande recept!
    Hur gör man med kokosoljan, ska den smältas innan man blandar i den?
    /Lina

    • Hej Lina! Tack för fina ord! Det går bra att lägga i kokosoljan som den är, behövs alltså inte smältas. Lycka till! /Kitty

  2. Går der bra om man utesluter honungen/agvesirapen? Skulle det dessutom gå bra om man använder ditt egna recept på mandelsmör istället för jordnötssmör.

  3. Kan man använda något annat sötningsmedel istället för honungen eller agvesirap, typ som yaconsirap?
    Kan man istället göra ditt egna recept på mandelsmör istället för att använda jordnötssmör?

    • Hej Sara,
      Ursäkta sent svar, har varit dålig på att uppdatera bloggen, men det ska det bli ändring på.

      Självklart kan du byta ut nötsmöret och även sötningen. Testa dig fram och se vad som blir bra! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *