Rawfood cheesecake med lime och hallon (sommardröm)!

Midsommar var supertrevligt i år igen och jag fick äran att baka två olika tårtor till dagens firande. En av tårtorna var en rawfood cheesecake med hallon och lime och det är den jag vill dela med mig av till er.

Jag tycker denna är en riktig sommardröm med dess fräscha ingredienser, passar utmärkt till midsommar, kalas eller bara en riktigt god dessert när man får besök och vill bjuda på något extra gott! Kombon hallon och lime – hallå? Heaven!

rawfoodcheesecake

Rawfoodcheesecake med lime och hallon

Botten:

Du behöver:
1 dl mandlar
1/2 dl pecannötter
200 gram dadlar (ett paket)
2 msk jordnötssmör
2 msk kokosolja
En nypa flingsalt
1/2 tsk vaniljpulver

Gör såhär:
1. Mixa mandlar och pecannötter fint i en matberedare eller mixer/blender

2. Tillsätt dadlar och mixa tillsammans en stund så det blandas väl

3. Lägg i resten av ingredienserna och mixa allt tillsammans tills det blivit till en deg/smet.

4. Ta fram en form med löstagbar botten, lägg bakplåtspapper i botten, häll i degen och tryck ut den i botten av formen så att den täcks. Frys en stund medan du gör färdigt resten av cheesecaken.

Mellanlagret:

Du behöver:
4 dl cashewnötter (blötlagda i minst 2 timmar, gärna över natten)
2 dl dadlar
2 st lime (skal och zest från båda)
1 tsk vaniljpulver
3 msk kokosolja (utan smak)
1 dl havregrädde eller kokosmjölk (creamy)
1 dl honung eller agavesirap

Gör såhär:
1. Mixa allt tillsammans i en mixer/blender tills det blir till en krämig smet, kan behövas mixas en stund för att det ska bli riktigt krämigt!

2. Ta ut cheesecaken från frysen och häll i smeten i formen

3. Frys i minst 2-3 timmar innan du lägger på det sista lagret

Översta lagret

Du behöver:
2 bananer
3 dl hallon
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk honung

Gör såhär:
1. Mixa alla ingredienser tillsammans och häll på cheesecaken

2. Frys ytterligare minst 4 timmar innan servering

Ta ut den 30 minuter innan servering så den tinas upp lite. Det ska gå att skära igenom den relativt lätt!

rawcheesecake2rawcheesecake3

NJUT!

/Kitty

5 reaktion på “Rawfood cheesecake med lime och hallon (sommardröm)!

  1. Hej! Tårtan ser helt fantastisk ut! Undrar bara vad du brukar köra för dadlar? Tycker det är lite av en djungel det där. Vissa är helt färska. Andra lite ”halvtorkade” sådär.. Vad köper du för märke? Känner att jag är en riktig rawfood-rookie.. :-)

    • Hej! Tack! Ja, den är supersmarrig!
      Jag brukar köra på ICAS I love ECO eller Coops ekologiska (Änglamark tror jag det är). De brukar vara ”tillräckligt” kletiga tycker jag! Annars kan man blötlägga dadlarna en timma innan de ska mixas, då mjuknar de lite! Lycka till! =)

  2. Hejsan, jag tänkte göra den här drömmen till ett kalas, går det bra att låta den stå i frysen över natten? Hela färdigställda cheesecaken alltså? Tack för en bra blogg ❤

    • Hej! Ja, det går jättebra! Den håller länge i frysen! Tänk på att ta ut den en bra stund innan den ska serveras (30 min minst) bara så den mjuknar en aning! Hoppas ni gillar den! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *