Blåbärsrutor!

Skogarna fullkomligt kryllar av blåbär och vi har börjat bunkra upp i frysen (ut och plocka med er!). Förra året var det en riktigt dålig blåbärssäsong så jag ska ta igen i år.

Jag skojar inte när jag säger att vi nog köper blåbär för 300 spänn i månaden, minst. Här ska bunkras!

I förrgår plockade vi en hel del och idag bakade vi en kaka som jag gillar mycket. Blir lite nostalgisk eftersom de påminner om min mormors blåbärsrutor som hon alltid (alltid!!) hade i frysen när man kom på besök. Dessa är dock utan vitt socker och vetemjöl, till skillnad från mormors.

blabarsrutor

Blåbärsrutor

Du behöver:
3 ägg
3 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 dl kokosolja (eller 150 gram smör)
ca 2 dl blåbär
3 msk honung
1/2 dl kokossocker

Gör såhär:
1. Vispa rumsvarmt smör/kokosolja och honung med elvisp.

2. Tillsätt ägg, bakpulver och mandelmjöl. Vispa till en jämn smet.

3. Häll i de frysta blåbären och vänd runt i smeten försiktigt så inte hela smeten blir lila.

4. Smörj en sockerkaksform med smör eller kokosolja, ”bröa” med kokosflingor i botten istället för ströbröd, funkar med mandelmjöl också.

5. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 30 minuter.

Lycka till!

/Kitty

2 reaktion på “Blåbärsrutor!

  1. Älskar dina recept! men denna kakan blev bara smulig när jag vispa, sen står det inte när kokos sockret ska in. Ska det vara en rinnande smet?

  2. Hej, Ser jätte gott ut! Vilken typ av form använder du vilken storlek? Tänkte främst på antalet rutor. Hälsning Malin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *